Consiliere psihologică de cuplu

Consilierea cuplului este o formă de tratament concepută pentru a aborda probleme specifice care afectează sănătatea și funcționarea unui cuplu. Poate fi folosită pentru a ajuta un cuplu într-o perioadă dificilă, atunci când există o tranziție majoră sau probleme de sănătate mentală sau comportamentală la membrii cuplului.

Ideea de la care pleacă acest tip de consiliere este că problemele nu pot fi abordate sau rezolvate cu succes fără a înțelege dinamica cuplului.

Această consiliere poate folosi tehnici și exerciții din terapia cognitivă, terapia comportamentală, terapia interpersonală sau alte tipuri de terapie individuală. Ca și în cazul altor tipuri de tratament, tehnicile utilizate vor depinde de problemele specifice cu care se confruntă clientul sau clienții.

De asemenea, în cazurile cuplurilor care au copii, problemele comportamentale sau emoționale ale acestora sunt motive obișnuite pentru a vizita un consilier de cuplu sau de familie. Problemele unui copil nu există în afara familiei; ele există și vor trebui probabil abordate, în contextul familiei.