Consiliere psihologică de grup

Consilierea de grup este recunoscută a fi o experiență deosebită, unică, foarte pozitivă pentru majoritatea oamenilor, deoarece terapeuții și membrii grupului sunt capabili să construiască un loc sigur pentru a explora problemele din jurul relațiilor lor.

Prin procesul de împărtășire a experiențelor, membrii pot dezvolta un nivel de încredere care le permite să fie sinceri, să se deschidă unii față de alții și să-si accepte mai ușor defectele.

Consilierea de grup este de obicei eficientă, deoarece membrii se comportă și vorbesc în modurile lor specifice pe care le adoptă și în viața reală, în activitățile cotidiene, adică în afara grupului, iar alți membri le pot oferi feedback ceea ce duce către schimbarea unor tipare neproductive.

Consilierea de grup este, de asemenea, utilă pentru că oferă posibilitatea de a practica modalități alternative de interacțiune cu alții, într-o atmosferă de încredere. Sesiunile de consiliere de grup implică de obicei membrii care vorbesc deschis și direct despre sentimentele și problemele lor personale lor. Deși nimeni nu va fi vreodată obligat să-și dezvăluie cele mai profunde secrete, consilierii se așteaptă ca membrii grupului să se simtă liberi să relaționeze deschis și să fie sinceri unii cu ceilalți pentru a descoperi că nu sunt singuri în problemele lor.